Godmorgon världen! Semestern är slut!

Det är söndag och det är sista dagen på min semester 2022. Det är också dagen före mitt nya jobb i Ystad som elevassistent. Det blev inte som jag tänkte det här men det blev kanske långt mycket bättre än jag önskade? Vi vet inte förrän vi vet.

Jag började för tre år sen på en liten skola som vikarie och resurs. Ganska snabbt växlades spår och jag fick ta andra ansvarsområden, vilket resulterade i att jag under två år jobbade som mentor till olika klasser och hade ansvar för de praktisk estetiska ämnena samt även Svenska under ett år. Detta har gett mig så otroligt mycket glädje och kärlek. Helt galet vad jag kommer att sakna barnen, kollegorna och sättet att jobba i skola på.

Hela tiden har jag sagt att jag inte bara vill jobba med en enda elev. Jag vill ha en grupp, jobba med det stora och inte bara med enskilda individer. jag har verkligen mått dåligt av bara tanken att endast ha en elev att rå om.

Då det sker en omorganisation på den lilla skolan och jag var den obehöriga erbjöds jag ett sämre avtal inför hösten vilket jag tackade nej till, tog mod till mig och la ut en jobbannons. 10 minuter senare hade min nya arbetsgivare hört av sig och erbjudit en fantastisk tjänst, vilken jag accepterade. Nu blir det inledningsvis ändå bara med en elev som jag ska jobba med och det blir en stor omställning men det fina i sången är att jag känner eleven. Jag känner även fler elever som kommer till klassen så det här ska bli hur spännande som helst. Jag går upp från mellanstadiet till högstadiet och bara det är ju en utmaning.

Sommaren 2022 har varit helt amazing. Alltså, vilket väder! Jag mår som allra bäst i detta vädret. Värme och sol och lite regn på nätterna, det är receptet för den mest perfekta sommaren tycker jag!

Sonen som är 11 år och har en del funktionsnedsättningar brukar tycka att ledighet från skolan är pest och pina. Denna sommaren märks det att han mognat och lättare kommit in i ledigheten men visst längtar han till nästa vecka! Han börjar femman och ska gå över i en helt ny klass.

Min utbildning till Socialpedagog är oerhört tuff just nu. Ja den är svår hela tiden men just nu känns det som att jag bara står och stampar på samma ämne. Jag vet att det är en tröskel som jag snart kliver över men åh, vad det kan ge en andnöd att det inte bara glider friktionsfritt.

Tack till er som läser och ger respons på mina texter! Jag önskar er alla ett härligt avslut på er semester!

/Carola Lind

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *